Duo van kabeljauw en asperges met een garnalensaus en aardappelpuree

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 200 g ongeschilde aardappelen
  • 250 g verse of diepgevroren asperges
  • 100 g kabeljauwfilet
  • Voor de saus:
    • 7 ml olijfolie
    • 7 g tarwebloem
    • 100 g visbouillon (het pocheervocht van de kabeljauw gebruiken)
    • peper en zout
    • 3 ml citroensap
    • 10 g grijze garnalen, gepeld
    • enkele takjes verse dille
    • muskaatnoot
  • Voor de afwerking:
    • 50 g kerstomaatjes
    • 10 g citroen
    • enkele takjes verse dille
    • verse peterselie

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen
  • Breng een weinig water aan de kook en voeg de aardappelen toe
  • Laat ze gedurende 15- 20 minuten koken
  • Maak de asperges schoon
  • Doe de asperges in ruim kokend water en laat ze 15- 20 minuten koken, tot ze gaar zijn
  • Pocheer de kabeljauw in water (als vuistregel geldt een pocheertijd van ca. 2 minuten per centimeter dikte, gemeten op het dikste deel, of totdat het visvlees niet meer transparant is)
  • Vang het pocheervocht op voor de saus
  • Maak voor de saus een roux van de olijfolie en de bloem
  • Voeg een beetje van de visbouillon toe tot de saus indikt
  • Voeg de bouillon toe totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt
  • Voeg naar smaak wat peper en zout toe aan de saus, evenals wat citroensap, de garnaaltjes en de takjes dille
  • Giet de aardappelen af en pureer ze
  • Kruid ze naar smaak met peper, zout en muskaatnoot
  • Giet ook de asperges af
  • Schik alles mooi op een bord en versier met de saus
  • Garneer het gerecht met enkele kerstomaatjes, wat schijfjes citroen en enkele takjes verse dille
  • Versier de asperges met fijngehakte peterselie

Stuur door

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Sluit
E-mail It
© Copyright - 2008 | DieetWereld.be | SEO by Primera Webdesign